<<<  HOME

 

<<<  terug naar ouderlijk gezin

 

 

JOHANNES PETRUS ELISIUS (Jan) van den BOGAERT, geboren 24 mei 1918 in 's-Hertogenbosch (Breede Haven 42), gedoopt in de Sint Pieterkerk te 's-Hertogenbosch door kapelaan J. Bijnen, overleden 10 mrt 1997 in het Carolusziekenhuis te 's-Hertogenbosch om 07.30 uur, begraven 14 mrt 1997 op het kerkhof Groenendaal te 's-Hertogenbosch, van beroep burger ambtenaar politie 's-Hertogenbosch.

Jan wilde vroeger graag priester / missionaris worden en is op 1 september 1930  op het Gymnasium in kasteel Stapelen te Boxtel gaan studeren. In 1933 brak hij de studie plotseling af een keerde weer terug naar huis.. Op 21 juli 1934 begon hij zijn loopbaan bij drukkerij Teulings aan het Emmaplein te 's-Hertogenbosch. Op 24 mei 1941, zijn 23e verjaardag, werd hij ontslagen omdat vanaf die leeftijd andere regels golden die in de oorlogstijd door het bedrijf niet gehandaafd konden worden. Na werkzaamheden bij de werkverschaffing en luchtbescherming trad hij op 1 januari 1945 in dienst bij de gemeentepolitie van 's-Hertogenbosh en werd uiteindelijk chef van de administratieve dienst.. In die tijd gaf hij les in Staatsrecht en Nederlands op de Politieschool en het instituut Gerlach.

Na de dood van zijn 1e vrouw  Sjaan leerde hij Hannie kennen die  werkzaam was als typiste bij de politie. Na hun huwelijk in 1949 woonden zij tot 1956 aan het Gheert van Calcarplein 15 te 's-Hertogenbosch waar hun eerste 3 kinderen zijn geboren. Op 7 september 1956 verhuisden zij naar de Brugmanstraat 11 in de nieuwbouwwijk Zuid.

Hier heeft hij tot zijn dood gewoond. Op 7 maart 1997 werd hij met hartklachten opgenomen in het Carolusziekenhuis te 's-Hertogenbosch waar hij op maandagmorgen 10 maart 1997 om 07.30 uur is gestorven.

Zijn grote hobby was fietsen. Met vrienden en kinderen heeft hij een groot deel van Nederland en omliggende landen verkend. Ook was knutselen voor zijn (klein)kinderen zijn passie.

 

In 1996 verscheen zijn bibliografie "Van den Bogaert, een terugblik" over zijn leven, zijn leefomgeving en zijn ouders.

 

Hij huwde (1) Adriana Maria (Sjaan) van Bijnen, getrouwd 2 okt 1945 in Berlicum, geboren 9 jan 1918 in 's-Hertogenbosch Hinthamerweg 6 om 12.00 uur, (dochter van Roelof van Bijnen en Johanna Vera) overleden 18 aug 1947 in 's-Hertogenbosch om 18.00 uur, begraven 21 aug 1947 op het RK Kerkhof te Orthen, van beroep naaister.  getuigen bij geboorte-aangifte : Antonius Smulders (36) herbergier en Cornelis Brok (41) koopman

 

Op haar 4e jaar had zij al "verkering" met Jan. Een vriendschap die duurde tot Jans verhuizing naar Boxtel. In 1944 werd de verkering/verloving wegens oorlogsomstandigheden verbroken. Zij vertrok naar Limburg om haar schoonzus te ondersteunen omdat haar broer was omgekomen bij een bombardement in Duitsland waar hij te werk was gesteld. Zij keerde na enige tijd weer terug naar Berlicum waar het gezin inmiddels woonde. In september 1944 werd zij vanuit Berlicum geevacueerd en trok in bij zwager Piet Tak aan de Hinthamerstraat te 's-Hertogenbosch. Begin augustus 1947 werd zij ernstig ziek en werd met hevige hoofdpijnen opgenomen in het ziekenhuis waar zij korte tijd later op 29 jarige leeftijd overleed aan hersenvliesontsteking.

 

Hij huwde (2) JOHANNA MARIA HENRICA (Hannie) BUENEN, burgerlijk huwelijk 9 mei 1949 in Helvoirt, kerkelijk huwelijk 10 mei 1949 in de St Nikolaaskerk te Helvoirt, geboren 15 juni 1925 in Helvoirt, (Schoolpad 21) om 17.00 uur, (dochter van JOSEPHUS (Jos, Sjef) MARINUS BUENEN en ANTONIA MARIA (Tonia) VUGTS) overleden 18 mei 2005 in verpleeghuis Oosterhof te 's-Hertogenbosch om 22.30 uur, begraven 24 mei 2005 op begraafplaats Groenendaal te 's-Hertogenbosch, van beroep typiste en later huisvrouw.  

 

Na enkele jaren gewerkt te hebben in diverse huishoudens in Helvoirt en Vught werkte zij tijdens de oorlog bij het distributiekantoor te Vught. In 1947 volgde een sollicitatie bij de gemeentepolitie te 's-Hertogenbosch waar zij werd aangesteld als typiste. Hier leerde zij Jan kennen met wie ze in 1949 trouwde. Naast de zorg voor haar gezin stak ze veel tijd in sociaal werk, onder andere bij de Zonnebloem. Hun huis was een centraal punt binnen de familie waar een ieder graag kwam. In 1977 werd zij 2 x getroffen door een hartaanval doch kwam er weer bovenop. Veel zorg en liefde gaf ze ook aan haar (klein)kinderen waarvoor ze dag en nacht klaarstond. Na de dood van Jan ging het echter bergafwaarts met haar gezondheid. In 1999 ruilde zij van woning met haar dochter en verhuisde naar een flat in de Geert Grootestraat 22 te 's-Hertogenbosch. Vanwege opkomende dementie en behoefte aan gezelschap en zorg is zij begin 2002 verhuisd naar het bejaardenhuis de Grevenlingen. In april 2003 is zij verhuisd naar verpleeghuis Oosterhof in 's-Hertogenbosch, waar zij op 18 mei 2005 in bijzijn van haar gezin, rustig is ingeslapen..

 

I.     Johanna Elisabeth Petronella Maria (Angela) van den Bogaert, (dochter van JOHANNES PETRUS ELISIUS (Jan) van den BOGAERT en Adriana Maria (Sjaan) van Bijnen) geboren 10 sept 1946 in 's-Hertogenbosch (St Carolusziekenhuis), overleden 8 sept 1947 in 's-Hertogenbosch om 23.30 uur, begraven 11 sept 1947 op het RK Kerkhof te Orthen.

 

II.   Josephus Petrus Helena Maria; (JOS) van den BOGAERT

      

III.  Elisabeth Franciska Johanna Maria (Liesbeth) van den Bogaert, (dochter van JOHANNES PETRUS ELISIUS (Jan) van den BOGAERT en JOHANNA MARIA HENRICA (Hannie) BUENEN) geboren 30 dec 1953 in 's-Hertogenbosch (Gheert van Calcarplein 15), ambtenaar, huisvrouw, medewerkster verzorgingshuis.

        peetouders Tante Sis en oom Jan vd Muijsenberg

       Na haar schooltijd ging Liesbeth werken bij het Stadsgewest, gehuisvest in het toen nieuwe provinciehuis. Na haar huwelijk ging zij wonen en werken bij de agglomeratie Eindhoven in Eindhoven. Na enkele jaren is het gezin verhuisd naar de Geert Grootestraat in 's-Hertogenbosch. Na woningruil met  "ons" moeder woont het gezin in ous ouderlijk huis in de Brugmanstraat 11.

      

       Zij huwde Robertus Wilhelmus Johannes Paulus (Rob) van de Ven, getrouwd 19 nov 1976 in 's-Hertogenbosch, geboren 25 sept 1952 in 's-Hertogenbosch, (zoon van Wim van de Ven en Annemarie Wojciekowski).

       Rob heeft van alles gedaan In zijn tienertijd speelde hij gitaar in de band van zijn zwager Jos. Na zijn schooltijd ging hij werken bij het Kadaster; eerst in 's-Hertogenbosch, daarna in Eindhoven en Amsterdam. Na enige tijd ging hij werken in de decorbouw, eerst bij het bedrijf Decoration Compagnie van zijn zwager Jeroen. Tegenwoordig reist hij heel Nederland en omstreken door om met name tennistoernooien te voorzien van de nodige accomodaties en decoraties. Ook als kok staat hij goed bekend. Prijzenswaardig zijn de koude en warme buffetten die hij maakt.

      

       A.   Tanja Ilona Leonarda (Tanja) van de Ven, geboren 13 nov 1978 in Eindhoven (Frankendaal 19).

            

             Partner Wilbert Anthonius Hubertus (Wilbert) van Doremaele, niet getrouwd, geboren 30 jan 1975 in 's-Hertogenbosch, van beroep maintenance engineer.

            

             1.    Robertus Johannes Wilhelmus (Nick) van Doremaele, geboren 26 dec 2009 in 's-Hertogenbosch GZG om 08.04 uur.

 

       B.   Wendy Renée Katharina (Wendy) van de Ven, geboren 19 feb 1981 in Eindhoven (Frankendaal 19).

            

             Zij huwde Mark van den Oord, getrouwd 15 mei 2009 in ’s-Hertogenbosch.

            

             1.    Timo Adrianus Robertus (Timo) van den Oord, geboren 5 juli 2009 in 's-Hertogenbosch.

 

IV.  Leonardus Eligius Josephus Maria (Leon) van den Bogaert, (zoon van JOHANNES PETRUS ELISIUS (Jan) van den BOGAERT en JOHANNA MARIA HENRICA (Hannie) BUENEN) geboren 28 febr  1956 in 's-Hertogenbosch (Gheert van Calcarplein 15), gedoopt 28 febr 1956 in de Antoniuskerk te 's-Hertogenbosch, van beroep zelfstandig kunstenaar /bewaker gevangenis.

        peetouders tante Betsie en Oom Sjef Wels.

      

       Leon heeft na zijn Atheneumtijd een opleiding genoten als kunstschilder aan de kunstacademie te 's-Hertogenbosch. Na diverse baantjes, waaronder pompbediende en zelfs assistent accountant is hij lange tijd zelfstandige. Hij was mede-organisator van (kunst)festiviteiten o.a. bij De Boulevad in 's-Hertogenbosch. Sedert mei 2003 is hij werkzaam als bewaker in de gevangenis te Vught.

             

       Hij huwde Cornelia (Nel) Sahuleka, getrouwd 15 juli 2011 te ‘s-Hertogenbosch, geboren 2 jun 1956 in Vught, (dochter van Johan Sahuleka en Margaretha Lopulalan).

      

       A.   Alma, (dochter van Cornelia).

 

       B.   Ivo, (zoon van Cornelia).

 

       C.   Miguel, (zoon van Cornelia).

 

V.   Antonius Godefridus Hubertina Maria (Ton) van den Bogaert, (zoon van JOHANNES PETRUS ELISIUS (Jan) van den BOGAERT en JOHANNA MARIA HENRICA (Hannie) BUENEN) geboren 15 apr 1958 in 's-Hertogenbosch (Brugmanstraat 11), van beroep bewaker in de gevangenis te Vught.

        peetouders Tante Tini en oom Fri van der Velden.

      

       Ton is na een "turbulent studentenleven" op MAVO en Detailschool in militaire dienst gegaan. Hij heeft geruime tijd in Libanon gediend in het kader van vredesmissies van de Verenigde Naties. Na zijn diensttijd is Ton gaan werken in de gevangenis te Vught waar hij ook geruime tijd voorzitter was van de ondernemingsraad.

      

       Hij huwde (1) Riekie Jacobs, gescheiden.

      

       Partner (2) Anja de Hoon, geboren 5 sept 1959.

      

       A.   Milou van den Bogaert, (dochter van Antonius Godefridus Hubertina Maria (Ton) van den Bogaert en Riekie Jacobs) geboren 4 mei 1989 in Sint Michielsgestel (Ericastraat 27).

 

       B.   Max van den Bogaert, (zoon van Antonius Godefridus Hubertina Maria (Ton) van den Bogaert en Riekie Jacobs) geboren 9 jan 1992 in Sint Michielsgestel (Ericastraat 27).

 

VI.  Guido Leonardus Maria (Guido) van den Bogaert, (zoon van JOHANNES PETRUS ELISIUS (Jan) van den BOGAERT en JOHANNA MARIA HENRICA (Hannie) BUENEN) geboren 19 sept 1959 in 's-Hertogenbosch (Brugmanstraat 11) om 20.45 uur, van beroep medische zorgsector, lid raad van Bestuur.

       peetouders tante Riet en oom Leo van den Bogaert

      

       Guido is na zijn HAVO tijd een studie begonnen in de gezondheidszorg en is gaan werken als verpleegkundige in het Carolusziekenhuis. Hier is hij ook gestart mei de opleiding Gezonheidswetenschappen in Maastricht en is als Drs. afgestudeerd. Na zijn tijd in het Carolusziekenhuis heeft hij gewerkt in ziekenhuizen in Oss, Geldrop en als hoofd patientenzorg in het Kinderziekenhuis van het Radboudziekenhuis te Nijmegen. Zijn oude huis in Hintham, wat totaal is vernieuwd, is voor velen van ons een goede leerschool geweest voor wat betreft het bouwvakkersvak.

      

       Hij huwde Yvonne Josephina Maria Antoinette (Yvonne) Nissingh, getrouwd 1 juni 1988 in 's-Hertogenbosch, geboren 14 mei 1960 in 's-Hertogenbosch, (dochter van Wim Nissingh en Elisabeth Ella Francisca (Bep) de Jong).

 

       Yvonne leerde Guido kennen op haar 14e. Op hun 17e gingen zij samenwonen in het Rompertpark te 's-Hertogenbosch. Na enkele jaren verhuisden zij naar Hintham. Yvonne is werkzaam op het laboratorium in het Carolusziekenhuis te 's-Hertogenbosch.

      

       A.   Britt van den Bogaert, geboren 30 juli 1990 in Rosmalen (Julianastraat 11 Hintham).

 

       B.   Joep van den Bogaert, geboren 21 aug 1993 in Rosmalen (Julianastraat 11 Hintham).

 

       C.   Ron van den Bogaert, geboren 23 jan 1996 in 's-Hertogenbosch (Julianastraat 11 Hintham).

 

VII. Jeroen Theodorus Cornelia Maria (Jeroen) van den Bogaert, (zoon van JOHANNES PETRUS ELISIUS (Jan) van den BOGAERT en JOHANNA MARIA HENRICA (Hannie) BUENEN) geboren 7 juli 1962 in 's-Hertogenbosch (Brugmanstraat 11) om 01.45 uur,van beroep zelfstanig ontwerper  http://www.studio-vd-bogaert.com/ , ondernemer wijnhandel

       peetouders tante Cor en oom Theo Jochems

      

       Na zijn opleiding aan de Mavo te 's-Hertogenbosch en Schildrsschool Sint Lucas in Boxtel startte hij een eigen bedrijf, genaamd Ixyll in een pand Achter het Stadhuis in 's-Hertogenbosch. Later is hij samen met een compagnon gestart met het decoratiebedrijf Decoration Company.  Hij heeft samen met Peggy nog enige tijd een restaurant in Oisterwijk gerund.

       Hun huwelijk , met als thema "ja, natuurlijk" is op grootse wijze gevierd in het openluchttheater in Oisterwijk waar ook alle optredens van familie en vrienden zijn vereeuwigd op CD.

      

       Hij huwde Peggy Francisca (Peggy) van den Brink, getrouwd 22 mei 2002 in Vught, geboren 3 febr 1958 in Alkmaar, (dochter van Andre van den Brink en Johanna Frederica Lumentut).

       Beide kinderen zijn geboren uit een eerder huwelijk van Peggy.

      

       A.   Giulia Nadia Palermo, geboren 11 juli 1988 in 's-Hertogenbosch.

 

       B.   Angelo Lorenzo Palermo, geboren 18 mrt 1992 in 's-Hertogenbosch.

 

 

 

 

<<<  terug naar ouderlijk gezin

 

 

 Update jun 2011